Gerda Thune Andersen
Gunnar Bay
Claes Birch
Aage Birck
Thea Bjerg
Torben Bohse
Claus Bojesen
Anne-Marie Brauge
Birger Brøndum
Bente Christensen-Ernst
Flemming Daastrup
Lise-Lotte Duch
Gordon Fazakerley
Søren Hagen
Jørgen Teik Hansen
Jette Hartvig
Jens Jalling
Annette Juel
Hans Kjær
Kirsten Langkilde
Thorkild Hoffmann Larsen
Ole Vincent Larsen
Karen Kjær Laursen
Nes Lerpa
Poul Lillesøe
Better Lübbert
Mogens Magnussen
Anders Moseholm
Niels Peter Bruun Nielsen
Gunnar Saietz
Bendt Ulrich Sørensen
Jette With
Jane Reumert
Leif Sylvester
Andrzej Lemiszewski
Svend Danelund

Kunstnersammenslutningen PRO,der har udstillet på Charlottenborg siden 1963, er et barn af de legendariske "Sommerudstillinger" fra starten af 60'erne. Her mødtes den overvejende del af de kunstnere, der senere kom til at præge kunstlivet herhjemme.

PRO har altid stået for åbenhed, forpligtet af sit navn, og har gennem årene givet et stort antal fremragende billedkunstnere deres første store udstillingsmulighed.

På PRO 2000 præsenteres flere nye udstillere, hvis arbejder vi glæder os til at se i samspil.med vore egne. Først kan nævnes de to tekstilkunstnere Thea Bjerg, og Jette Hartvig, der behandler deres materialer på en helt anden måde end man er vant til. Dernæst malerne Anders Moseholm og Jens Jalling, Anders med store figurative farve-og lysvibrerende bIlleder, Jens med tegneserieagtige figurationer i ét fabulerende formsprog med klart definerede farver.
Billedhuggeren Bendt Ulrich Sørensen udstiller figurative træskulpturer, mens Lise-Lotte Duch viser hverdagsting i utraditionel keramisk udformning. Der er et gensyn med keramikeren Better Lübberts stramt formede objekter og med Aage Bircks store japansk inspirerede skulpturelle værker. Til gården har Nes Lerpa et større projekt med farvestrålende bannere,mens Claes Birch viser et "Fugl Phoenix's Projekt" med dystre undertoner. Kirsten Langkilde kommer med et værk udført i et helt nyt kunststof,der er florlet, viser en slags kugleform inden i en anden lignende, mens Poul Lillesøe viser et spejlprojekt i polyætylen.

De øvrige udstillere er alle velkendte i PRO-regi, kun enkelte, som Jane Reumert, Kirsten Langkilde, Leif Sylvester, Andrzej Lemiszewski og Svend Danelund har ikke kunnet deltage i år.

Til kataloget har vi den store glæde at kunne præsentere 2 nye digte af Jørgen Gustava Brandt: VOTIV og SYVENDEDAGS GARDIN. Læs digtene ved at klikke på titlerne.

Ansvarlige for årets PRO udstilling