Kunstnersammenslutningen PROs "Up Up Up Ups!" i Rundetaarn 2012

 

UP – UP – UP – UPS!

Rundetaarns udstillingssal 6. oktober – 11. november 2012
Fjorten kunstnere fra kunstnergruppen PRO fejrer 50 års jubilæum med helt nye værker, der alle er skabt ud fra temaet TAARNE.

”Mennesket har bygget et utal af tårne i tidens løb. Tårnene bringer os tættere på himlen, giver os overblik og giver os et håb om det uopnåelige. Vi er på én gang i sikkerhed, men også under kontrol, og dog? Der er også ting, som tårner sig op. Og så er der jo Rundetaarn: Up-Up-Up-Ups!” – Kunstnergruppen PRO.

Find tårnet
Trods den høje gennemsnitsalder i udstillingsgruppen PRO er medlemmerne stadig i fuld vigør. Det viser de med al tydelighed i deres nye jubilæumsudstilling, hvor alle har arbejdet ud fra en fri tolkning af udstillingens tema. Blandt de udstillede værker er skulpturen Waste Tower, bygget op af hverdagens affald. Der er grafik og malerier med tårne i alle afskygninger: Fyrtårne, som lyser op i mørket. Tårne, der er vokset ud af fantasien – og så er der tårne, vi må lede efter, som i børnebogen Find Holger. Der er også værker, hvor kunstnerne har arbejdet med temaet i en mere overført betydning som for eksempel: problemer, der tårner sig op.
Publikum kan også selv være med til at præge udstillingen og tegne tårne på en plade, som bliver opstillet i udstillingen.

 

Uropførelse og Artist Talk
Komponisten Karsten Vogel har været medlem af PRO siden 2003 og har lige siden komponeret et stykke musik, hver gang gruppen har åbnet en ny udstilling – Vogel uropfører også denne gang et værk til ferniseringen på UP-UP-UP-UPS, men vi får også mulighed for at høre hans musik til en koncert i udstillingsperioden. Derudover bliver der Artist Talk, hvor publikum kan møde nogle af kunstnerne, der fortæller om deres arbejde og de udstillede værker.

PRO
Udstillingsgruppen PRO blev stiftet i 1962 og udstillede årligt på Charlottenborg indtil 2006. Og med en fast tro på, at kunstnersammenslutninger stadig har en berettigelse i dansk kunstliv, fortsatte gruppen med udstillingen Exile på KunstCentret Silkeborg Bad i 2009. Tidligere i år udstillede PRO på Gammelgaard i Herlev med jubilæumsudstillingen PROmotion.

Medvirkende kunstnere:
Gerda Thune Andersen, Gunnar Bay, Claus Bojesen, Bodil Brems, Jon Gislason, Torben Heron, Tine Hind, Annette Juel, Hans Kjær, Karen Kjær Laursen, Bent Hedeby Sørensen, Hans Tyrrestrup, Jette With og Karsten Vogel (komponist, musiker).

PRO’s hjemmeside
Medlemmernes CV

Tid & Sted:
6. oktober – 11. november 2012

Rundetaarns udstillingssal
Købmagergade 52A
1150 KBH K
Se hjemmesiden: www.rundetaarn.dk

 Jette With

 

 

 

Katalog fra 1987 

Katalog fra 1992

Katalog 2012 (under udarbejdelse)

Link til pressemeddelelse

 

Yderligere information kan fås ved henvendelse til bestyrelsen for PRO:
Gunnar Bay: gunbaywhy@gmail.com – M: 20 48 57 22
Bodil Brems: brems.hauschild@get2net.dk, bodilbrems@yahoo.com – M: 28 49 6747
Gerda Thune Andersen: gerda.thune@gmail.com – Fastnet: 48 70 49 88
Torben Heron: torben.heron@yahoo.com – M: 28 68 15 18

 Retur til forside